Inleiding

Wie heeft er nooit van gedroomd om zelf een vliegtuig te kunnen besturen? Voor de meeste mensen is het echter altijd bij die ene droom gebleven: angst, drempelvrees en de veronderstelling dat zoiets toch verschrikkelijk veel geld zal kosten, zijn de grote hindernissen of vooroordelen die de meeste onder ons ervan weerhouden om werkelijk op zoek te gaan naar de verwezenlijking van dit ideaal.

Vliegen gevaarlijk?
Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is onomstotelijk bewezen dat vliegen veel en veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Maar we denken nu eenmaal te weinig rationeel na, zowel bij het instappen in een auto, als bij het aan boord gaan van een vliegtuig. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Zelf vliegen, ook als in een bril draag?
Mag je medisch niets mankeren om te mogen vliegen? Nu ja, het klopt dat hartpatiënten, diabetici, etc een grote kans maken om medisch afgekeurd te worden, maar wie een bril of lenzen draagt, zal daar meestel geen enkel probleem mee ondervinden en moeiteloos goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Duur, zegt u?
Ook de prijs hoeft geen onoverkomelijk probleem te zijn. Veel vliegers besteden op jaarbasis aan hun vlieghobby evenveel als een verstokte roker aan zijn dagelijkse portie sigaretten. Dikwijls staart men zich blind op het uit te geven bedrag om tot het uiteindelijke brevet te komen. Dat kan soms inderdaad aardig oplopen, maar vergeet toch niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren, en verspreid zijn op de maanden of zelfs jaren die men er normaal over doet om je brevet te behalen. En, toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint reed... bij de eerste les! Kijk snel verder op deze site om meer te weten te komen over leren vliegen.

Nieuwsgierig?

Kom een proefles maken! Zo kunt u in de praktijk ervaren of piloot worden echt wat voor u is. U bent de gehele les samen met een van onze ervaren piloten en krijgt de kans om een kijkje te nemen van wat er allemaal komt kijken bij het vliegen.

Elke proefles bestaat uit 4 segment;

  • pre-briefing (voorbereiding)
  • checks
  • praktijk
  • de-briefing (nabespreking)
De prijzen van de proeflessen variëren van € 79,- tot € 200,- afhankelijk van de duur van het pakket. Kijk voor meer informatie bij onze webshop om gelijk te bestellen of neem telefonisch contact op voor meer informatie.

Handig om te weten:
  • Tegen meerprijs kunt u ook vliegen met een vierzitter, zo kunnen familie of vriende aanwezig zijn bij de proefles.
  • Alle pakketten zijn exclusief € 16,- landingskosten