Kom een proefles maken bij onze vliegschool.

Wie heeft er nooit van gedroomd om zelf een vliegtuig te kunnen besturen?

Voor de meeste mensen is het echter altijd bij die ene droom gebleven: angst, drempelvrees en de veronderstelling dat zoiets veel geld zal kosten, zijn de grote hindernissen of vooroordelen die de meeste onder ons ervan weerhouden om werkelijk op zoek te gaan naar de verwezenlijking van dit ideaal.

Nieuwsgierig?

Kom een proefles maken! Zo kunt u in de praktijk ervaren of piloot worden echt wat voor u is. U bent de gehele les samen met een van onze ervaren piloten en krijgt de kans om een kijkje te nemen van wat er allemaal komt kijken bij het vliegen.

Elke proefles bestaat uit 4 segmenten: pre-briefing (voorbereiding), checks, praktijk en de-briefing (nabespreking). Momenteel bieden wij twee pakketten aan. Ga voor een proefles van 30 minuten (30 min. vliegen & 40 min. theorie) of een proefles van 60 minuten (60 min. vliegen & 40 min. theorie). Deze zijn hier online te boeken! Tegen meerprijs kunt u ook vliegen met een vierzitter, zo kunnen familie of vrienden aanwezig zijn bij de proefles.

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is bewezen dat vliegen veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Duur, zegt u?

Ook de prijs hoeft geen probleem te zijn. Men staart zich blind op het uit te geven bedrag om tot het brevet te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren En, toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint al bij de eerste les!

Zelf vliegen als ik een bril draag?

Mag je medisch niets mankeren? Het klopt dat hartpatiënten, diabetici, enz. een grote kans maken om medisch afgekeurd te worden, maar wie een bril of lenzen draagt, zal daar meestal geen probleem mee ondervinden en goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Neem vandaag nog contact op voor een proefles!

Vlieglessen theorie

Bekwame instructeurs van Aerolin Vliegschool leren je de basisprincipes van het vliegen en het toestel kennen, verklaren je de gereglementeerde vliegprocedures alsook de radiocommunicatie. De eerste 10 tot 15 uren ga je samen met onze instructeur de lucht in, waarbij hij je klaarstoomt om het vliegtuig volgens de regels van de kunst te besturen.

Vlieglessen praktijk

Een vooropleiding is niet per definitie nodig; een MAVO/VMBO of gelijkwaardige opleiding is al een uitstekende ondergrond gebleken. Wanneer u dan toch wat moeilijkheden ondervindt bij bepaalde onderdelen van de theoretische opleiding, dan kan in overleg met de instructeur een modus worden gevonden voor persoonlijke aandacht.