Proefles vliegen of gelijk je PPL halen doe je bij de AeroLin vliegschool

Tijdens een vliegles zelf een vliegtuig besturen

Dromen worden werkelijk tijdens de vliegles bij AeroLin. Je maakt een proefles vliegen of haalt je PPL. Beiden is tenslotte mogelijk. Voor wie hier al langer van droomde, wordt het werkelijkheid. U gaat eindelijk zelf vliegen!
Het hoeft echter niet bij die ene droom te blijven. U ziet namelijk in dat uw angst onterecht was. Uw drempelvrees wordt overwonnen en uw veronderstelling dat vlieglessen veel geld kosten, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Trouwens u bent geen uitzondering. Dit zijn namelijk de vooroordelen die ‘vlieg’ geïnteresseerden van te voren ervaren. Komt u zelf ervaren hoe prettig en toegankelijk vliegen voor u is. 

Vliegles ervaren? 

Vlieg dan voor het eerst tijdens een proefles! Zo kunt u in de praktijk ervaren of piloot worden echt wat voor u is. U bent dus de gehele les samen met een van onze ervaren piloten. Zo krijgt u de kans om inzicht te krijgen wat er allemaal aanbod komt bij vliegen.

Elke proefles bestaat uit 4 segmenten: pre-briefing (voorbereiding), checks, praktijk en de-briefing (nabespreking). Momenteel bieden wij twee pakketten aan:

  • Een proefles van 30 minuten (30 min. vliegen & 40 min. theorie)
  • Een proefles van 60 minuten (60 min. vliegen & 40 min. theorie).

Deze zijn hier online te boeken! Tegen meerprijs kunt u ook vliegen met een vierzitter, zo kunnen familie of vrienden aanwezig zijn bij de proefles.

Vliegen gevaarlijk?

Vliegangst komt meestal voort uit een subjectief gevoel van onveiligheid. Het is bewezen dat vliegen veel veiliger is dan het autoverkeer. De kleine vliegtuigjes zijn ook niet onveiliger dan hun grotere broers. Het feit dat de media (te)veel aandacht besteden aan vliegincidenten werkt dit gevoel nog in de hand.

Duur, zegt u?

Ook de prijs hoeft geen probleem te zijn. Men staart zich blind op het uit te geven bedrag om tot het brevet te komen. Dat kan soms aardig oplopen, maar vergeet niet dat de uitgaven slechts geleidelijk gebeuren En, toch ook niet onbelangrijk: het plezier van het vliegen begint al bij de eerste les!

Zelf vliegen als ik een bril draag?

Mag je medisch niets mankeren? Het klopt dat hartpatiënten, diabetici, enz. een grote kans maken om medisch afgekeurd te worden, maar wie een bril of lenzen draagt, zal daar meestal geen probleem mee ondervinden en goedgekeurd worden bij de periodieke medische keuringen.

Een proefles vliegen begint hier!

Vlieglessen theorie

Bekwame instructeurs van Aerolin Vliegschool leren je de basisprincipes van het vliegen en het toestel kennen, verklaren je de gereglementeerde vliegprocedures alsook de radiocommunicatie. De eerste 10 tot 15 uren ga je samen met onze instructeur de lucht in, waarbij hij je klaarstoomt om het vliegtuig volgens de regels van de kunst te besturen. Het PPL halen is namelijk een van de opties zodat je voortaan zelf kunt vliegen. 

Vlieglessen praktijk

Een vooropleiding is niet per definitie nodig; een MAVO/VMBO of gelijkwaardige opleiding is al een uitstekende ondergrond gebleken. Wanneer u dan toch wat moeilijkheden ondervindt bij bepaalde onderdelen van de theoretische opleiding, dan kan in overleg met de instructeur een modus worden gevonden voor persoonlijke aandacht.